"> 105-letni japonski zdravnik razkril recept za dolgo življenje - Tretje obdobje
">
Aktivnosti - SLO Zanimljivosti - SLO Zdravlje - SLO

105-letni japonski zdravnik razkril recept za dolgo življenje

Dr. Shigeaki Hinohara, ki je umrl v 106. letu starosti, je s svojim raziskovalnim delom prispeval velik delež k razvoju uradne medicine na Japonskem. Po poročanju BBC-ja je v Tokiu vodil bolnišnico, ustanovil pet zdravstvenih fundacij in spodbudil uvedbo letnih zdravniških pregledov, ki so znatno prispevali k dolgoživosti v državi.prenašajo

Poleg vseh dosežkov, je morda njegov največji dosežek lastno zdravje, ki ga je ohranjal v odlični kondiciji vse do smrti. Če se sprašujete, kako mu je to uspelo, odgovor ni le v določeni dieti ali določeni količini spanja.

Upokojitev ni smiselna pred 65. letom starosti, je verjel japonski zdravnik.

Sam je živel izjemno aktivno življenje, vse do nekaj mesecev pred smrtjo je delal s pacienti. V najbolj aktivnih letih je delal po 18 ur dnevno, vseh sedem dni v tednu. Kaj je torej po njegovih ugotovitvah prispevalo k dolgoživosti?

Tukaj je nekaj ključnih ugotovitev, ki jih je prispeval za časnik The Japan Times:

  1. Življenjska energija pride iz dobrega počutja, ne iz prehrane ali zadostne količine spanca.

2. Dobro je, da telo ne obremenimo s preveč striktnimi pravili glede prehranjevanja in spanja. Kot otroci smo vsi imeli dovolj energije, kadar smo se zabavali, da smo večkrat pozabili na hrano in spanec.

3. Če želite živeti dolgo, pazite na svojo težo, je pravil dr. Shigeaki Hinohara: “Za zajtrk popijem kavo, kozarec mleka in malo pomarančnega soka z žličko olivnega olja. Za kosilo spijem mleko in nekaj piškotov, razen če sem prezaposlen, da bi jedel. Za večerjo si privoščim nekaj zelenjave z rižem in ribo, ki jo dvakrat tedensko nadomestim z 100 grami belega mesa”.

4. Ni potrebe po tem, da bi se človek upokojil. Če pa že, upokojitev ni smiselna pred 65. letom starosti.

Poleg tega je novinarki v pogovoru za japonski časopis dodal še nekaj nasvetov, ki se jih je držal tudi kot vodja bolnišnice. Verjel je, da človek najlažje premaga bolečino, kadar se zabava. “Bolnišnica mora zadovoljevati najosnovnejše potrebe pacientov. Vsi ljudje se želimo imeti lepo, zato izvajamo v bolnišnici glasbene in živalske terapije ter umetnostne urice,” je še povedal 105-letni zdravnik.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function get_field() in /home/trecadobhr/domains/trecadobhrvatska.com/public_html/wp-content/themes/pennews/template-parts/single/style-1.php:210 Stack trace: #0 /home/trecadobhr/domains/trecadobhrvatska.com/public_html/wp-includes/template.php(725): require() #1 /home/trecadobhr/domains/trecadobhrvatska.com/public_html/wp-includes/template.php(672): load_template('/home/trecadobh...', false) #2 /home/trecadobhr/domains/trecadobhrvatska.com/public_html/wp-includes/general-template.php(168): locate_template(Array, true, false) #3 /home/trecadobhr/domains/trecadobhrvatska.com/public_html/wp-content/themes/pennews/template-parts/content-single.php(15): get_template_part('template-parts/...') #4 /home/trecadobhr/domains/trecadobhrvatska.com/public_html/wp-includes/template.php(725): require('/home/trecadobh...') #5 /home/trecadobhr/domains/trecadobhrvatska.com/public_html/wp-includes/template.php(672): load_template('/home/trecadobh...', false) #6 /home/trecadobhr/domains/trecado in /home/trecadobhr/domains/trecadobhrvatska.com/public_html/wp-content/themes/pennews/template-parts/single/style-1.php on line 210