"> Poglej, kaj se zgodi, če 2 tedna namakaš roke v jabolčni kis! - Tretje obdobje
">
Zdravlje - SLO

Poglej, kaj se zgodi, če 2 tedna namakaš roke v jabolčni kis!

Neka ženska je trpela zaradi hudih bolečin v rokah, pomagala ji niso niti leta jemanja zdravil. Zdravniki so ji diagnosticirali artritis in bila je pripravljena storiti karkoli, da bi si olajšala bolečine. Poglej, kakšno naravno rešitev ji je predlagal zdravnik!

Jabolčni kis!

Dvakrat do trikrat tedensko po 10–15 minut je vanj namakala roke in občutila takojšnje olajšanje.

Ljudje po vsem svetu uživajo jabolčni kis, saj ima neverjetne zdravilne učinke (še posebej pri borbi z debelostjo ali diabetesom). Ampak tega zagotovo nisi vedela: kis pomaga tudi pri lajšanju bolečin v sklepih.

Pripravi si napitek: zmešaj 3 žlice jabolčnega kisa v 300ml vode in dodaj še eno žličko medu.

Če imaš bolečine po celotnem telesu ali pa želiš samo sprostiti svoje mišice, lahko jabolčni kis dodaš v kopel. Za sprostitev stopal in rok v vedro vode vmešaj 2–3 skodelice jabolčnega kisa ter noter potopi svoje noge in/ali roke.

V kolikor želiš zdraviti točno določeno mesto, namoči krpo v mešanico in jo položi na boleč del.

Za še bolj prijetno sprostitev lahko dodaš tudi malo olivnega olja. Zmešaj dve žlici jabolčnega kisa in eno žlico olivnega olja ter mešanico vmasiraj v prizadete dele. Pusti delovati čez noč.

Zgoraj omenjen napitek spij trikrat na dan pred obrokom in že v nekaj tednih boš opazila razliko.

Kis je med drugim tudi zelo dober antioksidant, ki pomaga pri razstrupljanju telesa.

Kako jabolčni kis lajša bolečine?

Pomanjkanje mineralov lahko prispeva k bolečinam v sklepih. Jabolčni kis vsebuje kalcij, magnezij, kalij in fosfor, ki jih telo potrebuje lajšanje bolečin. Magnezij v kisu pomaga kostem absorbirati kalcij, ki je ključen za trdnost kosti.

Jabolčni kis poleg antioksidantov vsebuje tudi beta karoten in ocetno kislino.

Antioksidanti preprečujejo poškodbo celic in tkiv, ki je značilna za bolezni, kot je artritis.

Je bogat z encimi in kislinami, ki pomagajo pri pravilni prebavi in absorbciji hranil, ključnih za zdrave sklepe.

Pektin, ocetna in jabolčna kislina v jabolčnem kisu pomagajo pri absorbciji toksinov in njihovem izločanju iz telesa.

Pitje jabolčnega kisa zmanjšuje bolečino in otrdelost (pri artritisu), saj kis raztaplja kristale kislin, ki se nalagajo v sklepih. Kis pa pomaga tudi pri uravnavanju pH v telesu.

Študija iz leta 2004 je pokazala, da je jabolčni kis zelo učinkovit pri zmanjševanju kroničnega vnetja in lajšanju bolečin pri ljudeh z artritisom. Njegovo učinkovitost lahko še pomnožimo, če ga uživamo skupaj s sezamovimi semenikurkumo ali višnjevim sokom.cosmopolitan.si


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function get_field() in /home/trecadobhr/domains/trecadobhrvatska.com/public_html/wp-content/themes/pennews/template-parts/single/style-1.php:210 Stack trace: #0 /home/trecadobhr/domains/trecadobhrvatska.com/public_html/wp-includes/template.php(725): require() #1 /home/trecadobhr/domains/trecadobhrvatska.com/public_html/wp-includes/template.php(672): load_template('/home/trecadobh...', false) #2 /home/trecadobhr/domains/trecadobhrvatska.com/public_html/wp-includes/general-template.php(168): locate_template(Array, true, false) #3 /home/trecadobhr/domains/trecadobhrvatska.com/public_html/wp-content/themes/pennews/template-parts/content-single.php(15): get_template_part('template-parts/...') #4 /home/trecadobhr/domains/trecadobhrvatska.com/public_html/wp-includes/template.php(725): require('/home/trecadobh...') #5 /home/trecadobhr/domains/trecadobhrvatska.com/public_html/wp-includes/template.php(672): load_template('/home/trecadobh...', false) #6 /home/trecadobhr/domains/trecado in /home/trecadobhr/domains/trecadobhrvatska.com/public_html/wp-content/themes/pennews/template-parts/single/style-1.php on line 210